Takarítási rutinunk fertőtlenítési rutinnal bővült.. A takarítószerekre pedig sokkal jobban odafigyelünk, mint eddig, elolvassuk az összetevőit, tudjuk, hogy melyik fertőtlenít igazán és melyik kevésbé… Az elindulás előtti pénztárca telefon, kulcstartó hármasa mellé lassan berögzül negyedikként a maszk is. Gyerkőcünk pedig már kívülről tudja a kézmosós mondókák sokadik verzióját. Nyakunkon a szeptember, hamarosan újra becsengetnek… Emiatt nem árt néhány új szokást is bevezetnünk a napi rutinunkba. De mire is kell figyelnünk?


Az iskolában is nagy hangsúlyt kell fektetni a kézmosásra, de könnyen megeshet, hogy a 10 perces szünetben nem mindig fog gyermekünk eszébe jutni, hogy meddig is kell elszámolni a mosdókagylónál, ezért jó, ha bekészítünk a táskájába egy Desmanol Pure kézfertőtlenítőt, ami nem szárítja ki gyermekünk kezét a gyakori használat során sem.


Nem árt, ha van néhány olyan maszk is a táskában, amit szívesen hordanak a fiatalok. Engedjük, hogy válasszanak ők olyan mintázatú maszkot, ami nekik tetszik, lehet az mesefigurás, szuperhősös, vagy akár teljesen egyszerű, a lényeg, hogy nekik tetszőt válasszunk, így elősegíthetjük, hogy ne legyen számukra akkora nyűg hordani azt.


Mindemellett a takarítandó, fertőtlenítendő tárgyak listáját ne felejtsük el kibővíteni gyermekünk tollaival, ceruzáival, hiszen egy-egy nehezebb dolgozat közben könnyen a szájukhoz emelhetik, rághatják a végét ezeknek a tárgyaknak. Erre kiváló a Mikrozid Universal Wipes törlőkendő, amivel igazán könnyen és hatékonyan el tudjuk tüntetni az összes szennyeződést.


A suliból vagy munkából hazaérve az első utunk (általában) a fürdőszobába vezet egy alapos kézmosásra, ahol, ebben a járványos helyzetben jól jöhet, ha a szappantartónkba S&M kéz és testlemosó szert keverünk, amelynek kiemelkedő baktériumölő hatása van, mégsem irritálja bőrünket.

 

Habár a vírus számos új szokást elvár tőlünk, próbáljuk meg úgy kialakítani az új rutinunkat, hogy ahhoz tudjon alkalmazkodni a család összes tagja, kicsik és nagyok egyaránt.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!