A fertőtlenítésről

2017.03.07


Minden sérülés, seb kapuja lehet a fertőzéseknek, a sérült bőrfelületen át a szervezetbe kórokozók (baktériumok, vírusok, gombák stb.) juthatnak be. Amikor a sebeket ellátjuk, az elsődleges feladatunk, hogy a kórokozók behatolását a szervezetbe, illetve a seb fertőződését megakadályozzuk.

Az „ideális” fertőtlenítőszer különböző tulajdonságokkal rendelkezik:

  • színtelen: egy helyileg használt szer nem befolyásolhatja a seb általános megjelenését.
  • a helyileg, sebben alkalmazott készítmény segíti a sebgyógyulási folyamatot.
  • különösen krónikus sebek esetén, amikor a helyi kezelések meglehetősen hosszú időtartamúvá válnak, nagyon fontos, hogy az alkalmazott termék ne váltson ki allergiás reakciót.
  • a lehető legkevesebb szisztémás mellékhatás kialakulása érdekében, a helyileg alkalmazott anyagok felszívódásának a lehető legalacsonyabb mértékűnek kell lennie.
  • széles antimikrobiális hatásspektrum és gyors behatási idő
  • körülményektől független hatékonyság: a sebkörnyezetben több hatékonyság gátló anyag is található (pld. vér, fehérje).

Az oktenidin hatóanyag mind akut, mind pedig krónikus sebek fertőtlenítésére ajánlott, mivel a meghatározott feltételek mindegyikének maradéktalanul megfelel.

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

Az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE vízhatlan, baktériumzáró kötszer a seb láthatóságát biztosító méhsejtszerű nedvszívó sebpárnával. A seb gyógyulása a kötszer eltávolítása nélkül is megfigyelhető. A nem megfelelő gyógyulásra utaló jelek gyorsan felfedezhetők a seb láthatóságát biztosító kötésen keresztül.

További információ...
OPSITE◊ POST-OP VISIBLE