Ez legyen a mikuláscsomagban - avagy a csokitélapón túl

2022.11.29


Mi kerüljön a mikuláscsomagba? Cikkünkben segítünk!

Hamarosan itt a Mikulás, a megtisztított cipellők kikerülnek az ablakba, hogy a várva várt nagyszakállú télapó valami finomságot csempésszen bele. Ám ami öröm a gyermekeknek, a valóságban sokszor fejtörés a szülőknek: vajon mi kerüljön a csomagba?

A csokimikulások, drazsék, szaloncukrok, nyalókák bizonyára nagy vidámságot fognak okozni a csemetéknek, ám ezek egészségüknek nem feltétlenül kedveznek. Sok szülő ilyenkor megengedőbb a szokottnál, és igyekszik kedvében járni a gyerkőcnek, aki a piros mikuláscsomagban vagy díszes karácsonyi zokniban megkapja kedvenc édességeit. Szerencsére van pár egészségesebb alternatíva, amivel meglephetjük a kicsiket, ráadásul a kreativitásunkat is bevethetjük!

mikuláscsomag cikk 2.jpg

A friss gyümölcs jó ötlet lehet, nem mellesleg itt van a déligyümölcs szezon is! Banán, mandarin, klementin, narancs, mangó közül bármelyik kerülhet a csomagba, az egész évben beszerezhető almával pedig nehezen lehet mellélőni! Az aszalványok, gyümölcs- és zöldségchipsek amellett hogy egészségesek, nagyon finomak is, érdemes tehát ezek közül is választani! Például aszalt barack, áfonya, szilva vagy akár datolya is tökéletes opció lehet, nem beszélve az alma- vagy babánsziromról, amit akár házilag is elkészíthetünk.

Kerüljön a Mikulás batyuba egy kis ropogtatnivaló is: a csonthéjas magvak, diófélék rengeteg hasznos tápanyagot, fehérjét, rostot, vitaminokat tartalmaznak, például a dió, pisztácia, törökmogyoró, kesudió egészséges alternatíva lehet a chipsek, sós ropik helyett. Természetesen a választásunk nagyban függhet a gyerkőc ízlésétől, tehát érdemes ehhez igazodni.

Ha mindenképpen szeretnénk valamilyen édességet is belecsempészni a zsákba, akkor tegyük azt megfontoltan és tudatosan! Válasszunk cukormentes vagy cukorcsökkentett termékeket! Például a cukormentes nyalóka, gumicukor, csokoládé bármelyik nagyobb szupermarketben könnyen beszerezhető. Ha feltétlenül adnánk csokoládét a gyermekünknek, akkor inkább étcsokoládét válasszunk, mert antioxidánsokban gazdag, így mértékletes fogyasztása még egészségesnek is mondható. Kekszeket is csempészhetünk a zsákocskákba, itt is részesítsük előnyben a teljes kiőrlésű változatokat. Ezeket akár otthon is elkészíthetjük, ráadásul felturbózhatjuk őket magvakkal, gyümölcsökkel, étcsokoládé darabokkal, mézzel. Egy egyedi mézeskalács figura is kedves ajándék lehet, főleg, ha ügyes kezűek vagyunk, és ráírjuk a csemete nevét a mézesre.

mikuláscsomag cikk.jpg

Nem muszáj csak édességben gondolkodni! Lehet a meglepetés egy jópofa plüssállatka, vagy valamilyen mesefigura. Sőt, kisméretű színező, foglalkoztatókönyv vagy mesekönyv is elférhet a csomagban – természetesen az adott korosztályhoz igazodva. Ha a gyerkőc szeret kézműveskedni, akkor gyurma, színes ceruza, vízfesték is megállja a helyét az egészséges nassolnivalók között! A kislányok örülhetnek még a színes hajgumiknak, karkötőknek, a kisfiúk pedig akár egy apró LEGO figurának vagy kisautónak is. A lényeg, hogy olyan ajándékot válasszunk, amit a lurkó biztosan értékelni fog.

Az is kreatív meglepetés lehet, ha a csomagba élményajándékot is rejtünk: egy kártyára felírhatunk egy közös programot, amit megegyezés szerint beválthat a csemeténk. Például közös mozizás, korcsolyázás, mézeskalács sütés, bábszínház látogatás, séta egy parkban vagy erdőben stb. Akár programlistát is készíthetünk, ő pedig kiválaszthat ezek közül egyet, amit a leginkább szeretne!

Az ötletek tárháza végtelen! A lényeg az, hogy merjünk kreatívak lenni, és igyekezzünk minél hasznosabb, egészségesebb finomságokkal, meglepetésekkel megtölteni a Mikulás zsákot!

octenicare® regeneráló krém

octenicare® regeneráló krém

Irritált és érzékeny bőr védelmére és intenzív ápolására. Optimálisan alkalmas a sebgyógyulási folyamat kisérő kezelésére, érzékeny és irritált bőrterületek – pl. atópiás dermatitisz vagy pszoriázis – ellátására, valamint kisebb égések és leégések utókezelésére. Használható inkontinens betegek bőrének nedvességtől való védelmére.

További információ...
octenicare® regeneráló krém