Nagymamák receptje

2016.12.08


Az árnika, a körömvirág és az orvosi székfű (kamilla) virágzatának különböző gyógyszerformákban való alkalmazása a sebek, sérülések gyógyításának legjobb és leggyakrabban használt növényi eredetű gyógyítási módjának tekinthető.

Az árnika virágzata kenőcs, tinktúra formájában külsőleg alkalmazva kisebb zúzódások, horzsolások, oltás utáni vérömlenyek, rovarcsípések okozta gyulladások, ízületi bántalmak gyógyítására hatásos szernek bizonyult. Az orvosi székfű virágzatának kivonata gyógyuló sebek, gyulladt bőrfelület kezelésére használható. Immunerősítő tulajdonsága révén a kamilla a bakteriálisan felülfertőzött sebek orvoslásában is helyet kap. Sajnos nem ritka, hogy az árnika és a kamilla használata közben allergiás bőrreakció alakul ki a szekszviterpén tartalom miatt, ilyenkor javasolt e szerek elhagyása.

A körömvirág virágzatának gyógyászati felhasználásai közül megemlítendő a nehezen gyógyuló sebek, nyálkahártya és bőrgyulladások, fekélyek és enyhébb fokú égési sérülések külsődleges kezelése. A gyógynövény aktív hatóanyagai révén képes a gyulladásos folyamatokat csökkenteni, a hámosodást elősegíteni, és védelmet biztosít a baktériumokkal szemben a sérült területeken.

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

Az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE vízhatlan, baktériumzáró kötszer a seb láthatóságát biztosító méhsejtszerű nedvszívó sebpárnával. A seb gyógyulása a kötszer eltávolítása nélkül is megfigyelhető. A nem megfelelő gyógyulásra utaló jelek gyorsan felfedezhetők a seb láthatóságát biztosító kötésen keresztül.

További információ...
OPSITE◊ POST-OP VISIBLE