Horzsolások, vágások? Ősszel is legyen nálunk sebgél!

2023.10.04


Akut sérülések esetén segít a sebgél!

Készüljünk fel az ősz kihívásaira, és legyen nálunk mindig octenisept® sebgél! Hiszen kisebb balesetek, akut bőrsérülések nem csupán a nyári utazások, kirándulások alatt érhetnek minket, hanem az őszi tevékenységek alkalmával is.

Apró balesetek

Akár az iskolai szünetben a barátokkal szaladgálva, akár az őszi erdőben a színes faleveleket gyűjtve, vagy a konyhában a sütőtököt faragva, a lényeg ugyanaz: balesetek sajnos bárhol érhetnek minket. Hiszen futkározás közben könnyű elesni és horzsolást szerezni, az avarban matatva könnyen megvághatjuk magunkat egy éles tárggyal, és a halloweeni tök vésése közben bizony megszaladhat a konyhai eszközünk…Ezért ,,őszi tevékenységeink” folyamán fokozottan kell ügyelni a biztonságra és nem árt óvatosnak lenni. Ám a baj megtörténte után sem kell kétségbeesni, hiszen van egy szuper megoldás az akut sérülések (például horzsolás, vágás) kezelésére!

minidoktor cikk kép.png

Miben segít a sebgél?

Ahhoz, hogy a frissen szerzett seb optimálisan gyógyuljon, elegendő nedvességre van szükség, hiszen a folyamat során a bőrsejteknek osztódniuk és vándorolniuk kell. Ez pedig leginkább nedves sebkörnyezetben lehetséges. Emellett a sérülést a fertőzésektől is óvni kell. Jó hír, hogy az octenisept® sebgél optimálisan nedvesen tartja a sebet és védőréteget képez a baktériumokkal szemben. Ez a védőréteg meggátolja, hogy a sebbe kórokozók jussanak, mivel ezeket a kórokozókat már a gélben hatástalanítja. Így a sebgél véd a fertőzésektől és a gyulladásoktól, és gyorsítja a seb természetes gyógyulását.

Egy sebgél, számos előny

Az octenisept® sebgél nedvesíti és védi a sebet, elősegíti a gyógyulási folyamatot. Továbbá nem okoz égő érzést, nem irritál, nem tesz érzékennyé. Használata fájdalommentes, így bátran alkalmazható. Az oktenidin hatóanyag jó tolerálhatóságát hosszú távú klinikai tapasztalatok és tanulmányok támasztják alá krónikus sebek esetében is. A készítmény jódmentes, így jódérzékenyek is használhatják. Ráadásul színtelen, így nem kell amiatt aggódni, hogy foltot hagy a ruhán.

minidoktor cikk kép sebgél.png

Hogyan kell használni?

A használata igen egyszerű. Fertőtlenítsük le a sebet octenisept® sebfertőtlenítővel a sérülést követően. Ezután fedjük be a sebet egy vékony réteg sebgéllel. Amennyiben szükségesnek ítéljük, kötözzük be vagy tegyünk rá sebtapaszt. A sebgélt napi 1-2 alkalommal használjuk, amíg a seb teljesen be nem gyógyul. Higiéniai okokból a sebgél tubusának hegye ne érintkezzen a sebbel vagy más felszínnel. Csak külsőleg használjuk!

octenisept® sebgél

octenisept® sebgél

octenisept® sebgél alkalmazható akut bőrsérülések, pl. horzsolások, vágások és enyhe égések (pl. leégés is) esetén. A sebek optimális gyógyulásához elegendő nedvességre van szükség, mivel a gyógyulási folyamat során a bőrsejteknek osztódniuk és vándorolniuk kell.

További információ...
octenisept® sebgél