A napégésről

2017.03.15


A napégés bőrre gyakorolt hatása ugyanaz, mint amikor egy konyhai baleset alkalmával megégetjük magunkat: bőrpír, súlyosabb esetben hólyagok keletkeznek a bőrön. A bőr gyulladása után néhány nappal hámlási folyamat kezdődik.

A napégés a bőrben maradandó károsodást okoz, még akkor is, ha szemmel ez nem látható, viszont hosszú távon akár a bőrdaganat kialakulását is kockáztatjuk.

Mi jó ilyenkor a bőrnek:

  • hűsítés zuhannyal, hideg vizes borogatás
  • bőrhűsítő készítmény alkalmazása, melyek helyileg a bőrfájdalmat enyhítik
  • a bőr hidratálása főleg hámló szakaszban
  • folyamatos folyadékpótlás, szájon át mivel a bőr sérülése folytán nem tudja ellátni a test védelmét, ezért nagyfokú a párologtatás, emiatt nagy mennyiségű folyadék fogyasztása szükséges
  • ha hólyagok jelentkeznek a bőrön azok szakszerű ellátása szükséges

Az octenisept® sebgél alkalmazható akut bőrsérülések, pl. horzsolások, vágások és enyhe égések (pl. leégés is) esetén. A sebek optimális gyógyulásához elegendő nedvességre van szükség, mivel a gyógyulási folyamat során a bőrsejteknek osztódniuk és vándorolniuk kell. Ez leginkább nedves sebkörnyezetben lehetséges. A sebet ezen kívül a fertőzésektől is óvni kell. Az octenisept® sebgél különleges összetétele miatt optimálisan nedvesen tartja a sebet és védőréteget alkot a baktériumokkal szemben. Ez a védőréteg megakadályozza, hogy a sebbe kórokozók jussanak, mivel ezeket a kórokozókat már a gélben hatástalanítja. Ily módon az octenisept® sebgél véd a fertőzésektől és gyulladásoktól. Ezúton is segíti és gyorsítja a seb természetes gyógyulását. Az octenisept® sebgél hűsítő hatása enyhíti az akut viszketést. Az octenisept® sebgél színtelen és alkalmazása nem jár égető érzéssel.

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

Az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE vízhatlan, baktériumzáró kötszer a seb láthatóságát biztosító méhsejtszerű nedvszívó sebpárnával. A seb gyógyulása a kötszer eltávolítása nélkül is megfigyelhető. A nem megfelelő gyógyulásra utaló jelek gyorsan felfedezhetők a seb láthatóságát biztosító kötésen keresztül.

További információ...
OPSITE◊ POST-OP VISIBLE