A napégésről

2017.03.15


A napégés bőrre gyakorolt hatása ugyanaz, mint amikor egy konyhai baleset alkalmával megégetjük magunkat: bőrpír, súlyosabb esetben hólyagok keletkeznek a bőrön. A bőr gyulladása után néhány nappal hámlási folyamat kezdődik.

A napégés a bőrben maradandó károsodást okoz, még akkor is, ha szemmel ez nem látható, viszont hosszú távon akár a bőrdaganat kialakulását is kockáztatjuk.

Mi jó ilyenkor a bőrnek:

  • hűsítés zuhannyal, hideg vizes borogatás
  • bőrhűsítő készítmény alkalmazása, melyek helyileg a bőrfájdalmat enyhítik
  • a bőr hidratálása főleg hámló szakaszban
  • folyamatos folyadékpótlás, szájon át mivel a bőr sérülése folytán nem tudja ellátni a test védelmét, ezért nagyfokú a párologtatás, emiatt nagy mennyiségű folyadék fogyasztása szükséges
  • ha hólyagok jelentkeznek a bőrön azok szakszerű ellátása szükséges

A bőr hűsítésére és a fájdalom enyhítésére alkalmas az Octenisept oktenidin-dihidroklorid és fenoxietanol tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. Fertőtlenítő oldat, amely alkalmazható hólyagok jelentkezése esetén a sebkezelés támogatására, illetve a sebgyógyulás elősegítésére irányuló ismételt, rövid távú fertőtlenítésre.

opsite◊ post-op visible

opsite◊ post-op visible

Az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE vízhatlan, baktériumzáró kötszer a seb láthatóságát biztosító méhsejtszerű nedvszívó sebpárnával. A seb gyógyulása a kötszer eltávolítása nélkül is megfigyelhető. A nem megfelelő gyógyulásra utaló jelek gyorsan felfedezhetők a seb láthatóságát biztosító kötésen keresztül.

További információ...
opsite◊ post-op visible