Rovarcsípés

2017.03.30


Főleg a nyári időszakban fordulnak elő a szabadban történő programok során a rovarcsípések.

Amikor a rovarok megcsípnek bennünket, akkor méreganyagaikat bejuttatják a bőrünkbe, ezzel okoznak kellemetlen, néha fájdalmas érzést. A kellemetlen érzést fokozhatja a viszketés, amelyet mi magunk is előidézhetünk, ugyanis minél többször megvakarjuk az érintett területet, annál több méreganyagot dörzsölünk a bőrünkben szét.

Mit láthatunk ilyenkor:

  • A csípés helyén vörös folt vagy göb keletkezik a közepén látható szúrásnyommal.
  • A csípések főleg a végtagokon egyesével, vagy többszörösen láthatóak. Leggyakrabban a szabadon lévő, ruhával nem fedett területeken fordulnak elő.
  • A csípések erősen viszketnek, vakarástól fertőződhetnek
  • Allergiás reakció esetén a csípés körül nagy vörös udvar látható, mely duzzadt, viszket.Komolyabb problémát is okozhatnak azok az allergiás reakciók, amelyek arra erősen érzékeny emberek esetében fordulhatnak elő például méhcsípés esetén, ezek sajnos nemcsak bőrtüneteket, hanem egyéb súlyos tüneteket okozhatnak.

A megelőzés itt is fontos szerepet játszik, ha tudjuk, hogy olyan környezetbe megyünk, ahol esetleg sok rovarral találkozhatunk, különböző szerekkel lehet ellenük védekezni, amelyek távol tartják őket tőlünk.

Amennyiben azonban nem sikerül a problémákat megelőzni, akkor a következőket kell tenni:

  • ne vakarjuk, kaparjuk el a megcsípett bőrt
  • hűtsük, akár hideg, vagy nedves borogatással
  • a csípés helyét fertőtlenítsük
  • amennyiben olyan tüneteket észlelünk, amely egy rovarcsípés esetén nem hétköznapi, vagy ismert allergiánk van a csípést okozó rovarra, akkor azonnal forduljunk orvoshoz, vagy hívjunk mentőt.

Az octenisept® sebgél alkalmazható akut bőrsérülések, pl. horzsolások, vágások és enyhe égések (pl. leégés is) esetén. A sebek optimális gyógyulásához elegendő nedvességre van szükség, mivel a gyógyulási folyamat során a bőrsejteknek osztódniuk és vándorolniuk kell. Ez leginkább nedves sebkörnyezetben lehetséges. A sebet ezen kívül a fertőzésektől is óvni kell. Az octenisept® sebgél különleges összetétele miatt optimálisan nedvesen tartja a sebet és védőréteget alkot a baktériumokkal szemben. Ez a védőréteg megakadályozza, hogy a sebbe kórokozók jussanak, mivel ezeket a kórokozókat már a gélben hatástalanítja. Ily módon az octenisept® sebgél véd a fertőzésektől és gyulladásoktól. Ezúton is segíti és gyorsítja a seb természetes gyógyulását. Az octenisept® sebgél hűsítő hatása enyhíti az akut viszketést. Az octenisept® sebgél színtelen és alkalmazása nem jár égető érzéssel.

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

Az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE vízhatlan, baktériumzáró kötszer a seb láthatóságát biztosító méhsejtszerű nedvszívó sebpárnával. A seb gyógyulása a kötszer eltávolítása nélkül is megfigyelhető. A nem megfelelő gyógyulásra utaló jelek gyorsan felfedezhetők a seb láthatóságát biztosító kötésen keresztül.

További információ...
OPSITE◊ POST-OP VISIBLE